Journalistik

FÖR DET MESTA VID DESKEN

1965 började jag på Avesta Tidning. Där lärde jag mig principerna för att gör en tidning.  Att tänka fram uppslag och att klä dem i lämplig grafisk dräkt. Snabbt kom jag på att det var roligare att göra tidningen än att skriva den. På nästa jobb- Sala Allehanda- fanns allt. Duktiga kollegor och skickliga grafiker. Banan var klar- arbetsledare. 1971 kom jag till Svenska Dagbladet och efter ett år hade jag tur att vinna en förstasidestävling. Banen fortsatte i samma spår. Efter flera år som inrikeschef kom jag till Bonniers och fick vara med om deras största tidningskatastrof- Reportage. Som chefredaktör. Det sägs att sådana erfarenheter är viktiga milstolpar i utvecklingen…

Tillbaka på Svenska Dagbladet och tidningsäventyret 7dagar. Ett svenskt nyhetsmagasin. När den efter några år gick i graven var jag på annat jobb och slapp den viktiga milstolpen.

Näringslivschef och Weekendchef. 40 år och ständigt fantiserande om att ändra bana innan det var försent. De långa TV-serierna dök upp och fantasierna gick plötsligt att förverkliga.